Kebab domowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

moje ulubione danie

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • KEBAB:
    * 1 podwójna pierś z kurczaka
    * przyprawa do kebaba/gyrosa
    * czosnek granulowany
    SURÓWKA:
    * pół główki kapusty białej
    * 2 marchewki obrane i starte na tarce o dużych oczkach
    * puszka kukurydzy
    * 1 ogórek zielony
    * pół główki cebuli pokrojonej w kostkę
    * 2 łyzeczki cukru
    * majonez
    FRYTKI:
    * 4 ziemniaki
    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kebab domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy. mieszamy wszystko. Mięso upiec na patalni. Kapustę szatkujemy i solimy aby trochę zmiękła. Do Kapusty dodajemy resztę składników i wszystko mieszamy z majonezem. Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Pieczemy na złoty kolor.

Porady

Podajemy polane sosem czosnkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (140 ocen)

Kebab

To może cię zainteresować