Kebab domowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Mąż uwielbia kebaby dlatego wymyśliłam swoją wersję kebaba, który przygotowuję w domu.

  • 10 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    przyprawa do kebaba lub gyrosa
    olej
    1-1,5 kg ziemniaków
    pół kapusty pekińskiej
    pomidor
    ogórek świeży
    ketchup
    sos czosnkowy:
    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kebab domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety oczyścić,osuszyć, pokroić w kostkę, wlać 2-3 łyżki oleju na patelnie i dodać pokrojonego fileta obsypując dość obficie przyprawą do kebaba lub gyrosa.Upiec na złoty kolor
  • 2. Ziemniaki obrać,osuszyć i pokroić na frytki - upiec na głębokim oleju.
    Przygotować sos czosnkowy: czosnek przecisnąć przez praskę, dodać majonez i jogurt naturalny oraz odrobinę pieprzu, wymieszać
  • 3. Kapustę oczyścić i pokroić drobno.Gdy Frytki już nam się upieką wyłożyć je na talerz,następnie posypać je pokrojoną kapustą pekińską, pokrojonymi półplasterkami pomidora oraz ogórka, następnie upieczonym mięsem i na końcu polać sosem czosnkowym i ketchupem.Można na wierzch zetrzeć odrobinę sera żółtego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (140 ocen)

Kebab

To może cię zainteresować