1.Biszkopt: białka ubijamy
z cukrem na sztywno, a następnie
mieszamy z żółtkami
i mąką wymieszaną z proszkiem. Wlewamy do natłuszczonej
formy (25x40 cm). Pieczemy
ok. 40 minut w 180 °C.
2.Pianka kawowa: żelatynę
rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku, studzimy. Mleko mieszamy
z kawą, zagotowujemy.
Studzimy. Ubijamy ze śnieżkami
i żelatyną.
3.Pianka śmietankowa: galaretkę
rozpuszczamy w szklance
wrzątku, studzimy i odstawiamy.
Kremówkę ubijamy
z cukrem i mieszamy z tężejącą
galaretką.
4.Biszkopt przekrawamy na
pół. Jeden placek smarujemy
kremem i pianką kawową.
Przykrywamy drugim plackiem.
Wierzch smarujemy
pianką śmietankową. Posypujemy
czekoladą. Schładzamy
Komentarze