Kawowo-pomarańczowe cake pops

0 (0 ocen)

Przepyszne cake pops mogą być miłą niespodzianka dla gości lub po prostu pysznym deserem na weekend. Łatwe w wykonaniu a przepyszne i efektowne, polecam :)

Składniki:

  • 350 g herbatników
    80 g masła
    50 g roztopionej gorzkiej czekolady
    80 ml schłodzonej kawy pomarańczowej zaparzonej z 3 łyżeczek
    4 łyżki soku pomarańczowego
    2 łyżki startej skórki pomarańczowej

    do ozdoby:

    wykałaczki lub rurki przecięte na pół
    50 g roztopionej czekolady
    2 łyżki startej skórki z pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kawowo-pomarańczowe cake pops - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki kruszymy na bardzo drobno.
    Dodajemy do nich masło, roztopioną czekoladę (zostawiamy łyżeczkę do przyczepienia wykałaczek) i skórkę pomarańczową, ucieramy do połączenia składników po czym wlewamy schłodzoną kawę i sok pomarańczowy.
  • 2. Zagniatamy masę w jedną całość i formujemy z niej kuleczki o średnicy mniej więcej 2 cm.
    Końcówki wykałaczek lub rurek moczymy w roztopionej czekoladzie i wciskamy je w kuleczki.
    Tak przygotowane cake pops wkładamy do lodówki na jakieś 20 minut aby po schłodzeniu były bardziej zwarte.
  • Kawowo-pomarańczowe cake pops 3. Roztapiamy czekoladę do ozdabiania i za pomocą silikonowego pędzelka
    smarujemy kuleczki.

    Obtaczamy je w startej skórce pomarańczowej.
    Odstawiamy do zastygnięcia.
    Smacznego :)

Porady

Aby łatwo było odstawić lizaki do zastygnięcia czekolady możemy wykorzystać gąbkę do układania kwiatów i powciskać w nią wykałaczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kawa Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować