Kawowo-biszkoptowy deser.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny deser,wymyślony na szybko.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szklanka śmietany kremówki 30%
    cukier puder do smaku
    kawa cappuccino o dowolnym smaku
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    biszkopty około 24 sztuki

Kawowo-biszkoptowy deser. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę rozpuszczalną zalać pół szklanki gorącej wody i wystudzić.
  • 2. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i kawą cappuccino do smaku.
  • 3. Na dno pucharków ułożyć po 2-3 biszkopty i skropić zimną kawą,nałożyć porcję śmietany.
  • 4. Następnie biszkopty skropione kawą i śmietanę,całość posypać kawą rozpuszczalną lub cappuccino.
  • 5. Podawać od razu lub schłodzone z lodówki.

Porady

Przepis na 4 porcje takie jak na zdjęciu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy