Kawowiec z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wystudzony biszkopt kroimy na 2 placki. Krem czekoladowy przekładamy do garnuszka, wlewamy mleko, podgrzewamy i mieszamy do uzyskania jednolitej masy,lekko przestudzonym smarujemy biszkopt.
2.Krem I:
schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem, mieszamy, dodajemy napar z kawy i delikatnie mieszamy. Połowę kremu wykładamy na biszkopt posmarowany czekoladą.
3.Biszkopty maczamy w wystudzonej kawie, układamy na kremie, przykrywamy resztą kremu. Kładziemy 2 placek biszkoptowy, uprzednio lekko nasączony kawą.
4.Krem II:
śmietanę 36 % ubijamy na sztywno z cukrem i wiórkami. Połowę kremu wykładamy na placek, posypujemy kakao. Z reszty kremu robimy wzorki za pomocą szprycy i ozdabiamy kuleczkami.
Komentarze