Kawowe ze śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy biszkopt:
jajka ucieramy z cukrem do
białości. Wsypujemy mąkę
przesianą z proszkiem do pieczenia.
Mieszamy. Wlewamy
do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 20 minut
w temp. 170 °C. Studzimy.
2.Robimy masy: czekolady
wkładamy do osobnych garnków
i roztapiamy w kąpieli
wodnej. Odstawiamy do ostudzenia.
Śmietankę miksujemy
ze śnieżkami na puch. Do
połowy ubitej śmietanki, miksując,
wsypujemy cappuccino
oraz stopniowo wlewamy
czekoladę kawową. Do pozostałej
śmietanki, nie przerywając
miksowania, wlewamy
białą czekoladę.
3.Masę kawową wykładamy
na biszkopta. Na wierzch
szprycą do tortów wyciskamy
podłużne pasy masy śmietankowej.
Ciasto wkładamy na
ok. 2 godziny do lodówki.
Przed podaniem posypujemy
świeżo zmielonym karmelem
z wanilią.
Komentarze