Kawowe delicje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto I:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę następnie dodać żółtka i chwilkę miksować.Dodać mąkę i proszek do pieczenia delikatnie wymieszać. Wylać na blachę do pieczenia i posypać kawą.
2.Ciasto II:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąki i proszek do pieczenia delikatnie wymieszać.Następnie wylać na biszkopt posypany kawą. Piec w temperaturze 180 stopni przez przez ok 30-40 min. lub do suchego patyczka.
3.Masa:
Wodę, cukier, kakao, masło podgrzać i roztrzepać gotować ok 7 min. Po przestudzeniu dodać 3 żółtka i utrzeć z masłem jak będzie zimne.
4.Rozpuścić galaretki w mniejszej ilości wody.
5.Przełożenie ciasta:
Ciasto na to masa następnie nasączone (w alkoholu) delicje na koniec zalać tężejącą galaretką.Włożyć do lodówki na ok 2 godziny.
Komentarze