KAWOWE CAŁUSKI

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo łatwe i smaczne herbatniki. W sam raz do kawy czy herbaty.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    -250g masła,
    -125g cukru,
    -1 torebka cukru waniliowego,
    -3 żółtka,
    -1 jajko,
    -250g mąki,
    -125g mąki ziemniaczanej,
    -2 łyżki kakao,
    -2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
    -150g białej polewy czekoladowej,
    -opcjonalnie skórka kandyzowana*

Kawowe całuski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Masło wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym. Dodać żółtka i całe jajko. Mąkę połączyć z mąką ziemniaczaną, kakao i kawą. Wsypać do reszty masy. Dokładnie wymieszać (na koniec dodać skórkę). Ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać podłużne ciastka. Piec 15-18 min. w temperaturze 1750C. Gotowe, wystudzić. Polewę stopić w gorącej kąpieli wodnej i udekorować nią ciastka.

Komentarze

Podobne przepisy