1.Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy żółtka i ciągle ubijając pomału dodajemy cukier, kakao i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę wyścieloną folią aluminiową o wymiarach 40x26 i pieczemy 25 min w temperaturze 180C. Studzimy. Kawę zaparzamy i odstawiamy do przestygnięcia.
2.Masa kawowa: żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem i cappuccino na sztywną pianę.Pod sam koniec wlewamy powoli żelatynę, mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt. Biszkopty moczymy lekko w kawie i wykładamy na masę kawową. Odstawiamy do lodówki
3.Masa śmietanowa: żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę.Pod sam koniec wlewamy powoli żelatynę, mieszamy. Masę śmietanową wykładamy na biszkopty.
4.Masło roztapiamy dodajemy cukier i kakao, podgrzewamy i wlewamy mleko. Ciasto polewamy polewą tworząc zygzaki i posypujemy wiórkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce.
Komentarze