Kawowa panna cotta

5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealny deser dla amatorów małej czarnej.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 ml mleka
    150 ml śmietanki 30%
    3 łyżki cukru
    3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    2 łyżeczki żelatyny
    czekoladowe ziarenka kawy do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Panna cotta

Kawowa panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku.
  • 2. Wszystkie płyny przelwamy do rondelka : kawę, mleko i śmietankę. Dodajemy cukier i zagotowujemy.
  • 3. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości zimnej wody.
  • 4. Ściągamy rondelek z ognia, dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia.
  • 5. Przelewamy do ozdobnych foremek do deserów i chłodzimy.
  • 6. Gdy panna cotta stężeje, odwracamy foremkę i układamy deser na talerzu. Ozdabiamy czekoladowymi ziaranami kawy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować