Kawior z bakłażanów

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam zbierać przepisy. Co rusz gotuję jakieś nowe potrawy.

Składniki:

  • ● 60 dag żółtej, zielonej i czerwonej papryki
    ● 60 dag bakłażanów
    ● 2 ząbki czosnku
    ● sok z cytryny
    ● pęczek natki pietruszki
    ● kilka listków bazylii
    ● 1 szkl. oliwy
    ● sól

Kawior z bakłażanów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki i bakłażany myjemy,
    smarujemy oliwą i pieczemy
    godzinę w 180 °C. Obieramy,
    miąższ siekamy.
  • 2. Natkę pietruszki i bazylię
    myjemy, osuszamy i siekamy.
    Czosnek obieramy, przeciskamy
    przez praskę i wraz
    z zieleniną wsypujemy do warzyw.
    Wlewamy resztę oliwy
    oraz sok z cytryny i doprawiamy
    solą. Mieszamy i odstawiamy
    na 20 minut.

Porady

Kawior świetnie smakuje jako pasta do kanapek lub farsz do naleśników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy