Kawa plus pistacje

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kiedyś usłyszałam o semifreddo i stwierdziłam, że muszę spróbować :) Nie byłabym sobą gdybym nie zmodyfikowała przepisu i nie dodała swoich ulubionych składników

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mascarpone
    pół filiżanki świeżo zaparzonej kawy
    pół śmietany kremówki
    pół szklanki mleka
    ok 10 okrągłych biszkoptów
    kilka rozgniecionych pistacji
    migdały i kropelki czekoladowe do dekoracji

Kawa plus pistacje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubijamy, dodajemy mascarpone, mleko i pokruszone biszkopty, mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy kawę i pistację. ciągle mieszając.
  • 2. Do formy wkładamy folię spożywczą i na nią wylewamy masę,
  • 3. Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin. Przed podaniem wycinamy ulubiony kształt, posypujemy pistacjami, migdałami i kropelkami czekolady

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy