Kawa pierniczkowa

4.5 (173 ocen)

W takiej świątecznej gorączce dobrze jest przygotować sobie taką kawę , pyszna , z pierniczkowym syropem , który nadaje kawie oryginalnego smaku , pod kremowo-cynamonową pianką z bitej śmietany . Pyszna !

Składniki:

  • świeżo zaparzona kawa ( z mlekiem lub bez )

    2 łyżki syropu pierniczkowego

    2 łyżki ubitej na sztywno kremówki

    szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kawy

Kawa pierniczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaparzamy kawę . Mieszamy ją z mlekiem lub jak wolimy to zostawiamy czarną . Na dno szklanki wlewamy 2 łyżki syropu pierniczkowego . Następnie wlewamy kawę najlepiej po ściance . Śmietankę ubijamy na sztywno i nakładamy łyżką na wierzch kawy . Posypujemy cynamonem i podajemy . Przed skonsumowaniem można kawę zmieszać by syrop połączył się z resztą składników .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować