Kawa mrożona dla alergików

0 (0 ocen)

  • 5 min

Brat i bratowa oczekując na trzecie dziecko zmagali się z uczuleniem starszych chłopców. Wyeliminowali całkiem krowie mleko z diety i sami też przesiedli się na mleko ryżowe i owsiane. Dzięki temu, ja odkryłam, że mleko ryżowe jest pyszne!

  • 5 min

Składniki:


  • ok. 200-250 ml mleka ryżowego
    espresso z kawy niskodrażniącej
    łyżka miodu gryczanego
    kostki lodu

Kawa mrożona dla alergików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlać do szklanki. Espresso (nie musi być przestudzone) dodać do mleka. Dodać miodu i wymieszać do rozpuszczenia. Dopełnić kostkami lodu.

Porady

Kupne kostki lodu są twardsze niż domowe, dzięki czemu dłużej się rozpuszczają i nie rozrzedzają napoju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy