Kasztany

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Edyta i Jarek Sakowscy z Kłótna (Kujawsko- -Pomorskie) zaprosili nas na pyszny obiad.

Składniki:

  • ● 5 jajek
    ● 70 dag filetów $ z kurczaka
    ● 2 czerstwe bułki
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia

Kasztany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 4 jajka gotujemy na twardo.
    Obieramy. Żółtka wyjmujemy
    i rozgniatamy. Formujemy
    małe kulki.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy
    i mielimy. Wbijamy surowe jajko
    i doprawiamy. Mieszamy,
    aż powstanie jednolita masa.
  • 3. Bułki kroimy w małą kostkę.
    Nabieramy po porcji mięsa,
    spłaszczamy i na środek
    kładziemy kulki z żółtka. Formujemy
    kotlety. Obtaczamy,
    lekko dociskając, w bułce
    (kostki powinny się powciskać
    w masę). Smażymy
    w dużej ilości oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (142 ocen)

image-0w7jxe4