Kaszotto z kurczakiem, porem i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zdrowa kasza, delikatny kurczak, lekko ostry por i łagodny zielony groszek to idealny pomysł na szybkie, łatwe w przygotowaniu a przede wszystkim pożywne i sycące danie obiadowe wzorowane na klasycznym risotto.

  • 60 min

Składniki:

  • 200g kaszy perłowej
    250g mrożonego zielonego groszku
    300g fileta z kurczaka
    250g pora
    2 łyżki masła
    1 ząbek czosnku
    1 mała cebula
    sok z 1/2 cytryny
    1 litr bulionu drobiowego
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto z kurczakiem, porem i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0p6klb6 1. Filet z kurczaka pokroić w grubszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem
    i pozostawić na około 25 minut.
  • image-14ukx0p 2. Por, cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • image-0q83tgk 3. Wszystko smażyć około 2-3 minuty, dodać kaszę, stopniowo podlewać bulionem aż do momentu gdy kasza będzie al dente. Następnie dodać kawałki kurczaka, zielony groszek i całość smażyć do miękkości mięsa. Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza perłowa Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować