Kaszka kukurydziana z owocami

5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wychowuję 3-letniącóreczkę i prowadzę dom. Tradycyjne, nieco zapomniane potrawy uzupełniam owocami,orzeszkami, kiełkami lub ziarnami.

Składniki:

  • ● szklanka wody
    ● szczypta soli
    ● 1/2 łyżeczki cukru
    ● 2-3 łyżki kaszki kukurydzianej
    drobno mielonej
    ● łyżeczka masła
    ● szczypta cynamonu
    ● banan
    ● łyżeczka powideł (najlepiej
    własnej roboty)
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kaszka kukurydziana z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotowujemy, wsypujemy
    sól, cukier, cynamon
    i kaszkę. Gotujemy 2-3 minuty
    na małym ogniu, ciągle mieszając,
    po czym dodajemy masło.
    Mieszamy.
  • 2. Kaszkę przekładamy na talerz,
    dekorujemy powidłami
    i plasterkami banana.

Porady

Iryny Mrowiec Kaszkę kukurydzianą z grubszego przemiału gotujemy dłużej, ok. 7 minut, w trochę większej ilości wody

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować