Kaszankowce

0 (0 ocen)

Kotlety z kaszanki - alternatywa dla tradycyjnego mielonego.

Składniki:

  • Kotlety:
    700 g kaszanki
    1 pęczek szczypiorku
    4 jajka
    5 łyżek bułki tartej
    3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka curry

    olej do smażenia
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kaszankowce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaszankowce 1. Kaszankę drobno pokroić i rozgnieść widelcem, szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki przeznaczone na kotlety dokładnie ze sobą wymieszać.
  • Kaszankowce 2. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano z obu stron.
    Podawać jako dodatek do obiadu lub na kanapki.

Porady

Z danej ilości składników wychodzi 15 średniej wielkości kotletów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pieprz Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować