Kaszanka z patelni z jabłkiem i cebulą

4.5 (140 ocen)

  • 15 min

Sycące danie na gorąco na chłodne dni. Wspaniała uczta dla smakoszy wyrobów podrobowych. Smakuje wspaniale z dodatkiem kiszonego ogórka i ciemnego pieczywa.

  • 15 min

Składniki:

  • ½ kg kaszanki gryczanej
    1 jabłko kwaskowe
    1 cebula
    1 łyżeczka smalcu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kaszanka z patelni z jabłkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, pokroić w cienkie plasterki, jabłka też po obraniu pokroić na plasterki. Kaszankę po obraniu ze skórki pokroić w talarki. Smalec podgrzać na patelni, następnie układać na przemian kaszankę, jabłko, cebulę aż do wyczerpania składników. Doprawić solą i pieprzem. Patelnie przykryć, wstawić do pogrzanego piekarnika i zapiekać około 10-15 minut w temp. około 120 stopni Celsjusza.

Porady

Zamiast pieprzu prawdziwego można użyć pieprzu ziołowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować