Kaszanka z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od pokrojenia jabłka na średnią kostkę, cebulę również kroimy ale nieco drobniej. Urywamy około 60 cm foli aluminiowej (na jedną kaszankę) składamy ją na pół ( 30cm) układamy na niej kaszankę, nakrajamy delikatnie nożem wzdłuż uważając aby jej nie przekroić. Do powstałych kieszonek wkładamy cebulę na nią jabłko , wszystko posypujemy od góry jarzynką i pieprzem. Na folię pod kaszankę nalewamy około 2 łyżek oleju i zawijamy folię w „cukierka” dzięki temu z kaszanki zejdzie cała skórka. Robimy tak z wszystkimi, układamy na rozżarzonym grillu i pieczemy około 10/15 min, uważając żeby się nie przypiekła od dołu.
Porady
Najlepiej co jakieś 4 minuty obrać kaszankę na grilu
Komentarze