kaszanka z grilla

4.5 (157 ocen)

  • 40 min

nawet ci którzy nie lubią kaszanki powinni się skusić

  • 40 min

Składniki:

  • na ok 8 porcji, dwa duże kawałki kaszanki, 1 cebula, jedna czerwona papryka, ser w plastrach, przyprawa do grilla, folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Grill

Kaszanka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kaszanka z grilla 1. Przygotowanie: kaszankę pokroić na plastry grubości ok 1 cm, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, folię pociąć na kawałki jak do kanapek, ser jeśli jest w kawałku pokroić na plastry,
    Pokrojone plastry kaszanki układamy na rozłożonym kawałku folii aluminiowej tak aby powstał prostokąt ja daję 6 kawałków, posypuję przyprawą z grilla, następnie układam na kaszankę trochę cebulki, papryki i przykrywam plasterkiem żółtego sera. Na ser układamy taką samą ilość kaszanki czyli 6 plasterków. Na koniec całą kanapkę zawijamy folią tak jak kanapkę. Kładziemy na grilla i czekamy aż kaszanka będzie dość miękka.

Porady

Między plasterki kaszanki powkładać jeszcze małe kawałeczki tak aby nie było, dziur, ja kroję kilka na ćwiartki, ser najlepiej wędzony.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować