Kaszanka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie: kaszankę pokroić na plastry grubości ok 1 cm, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, folię pociąć na kawałki jak do kanapek, ser jeśli jest w kawałku pokroić na plastry,
Pokrojone plastry kaszanki układamy na rozłożonym kawałku folii aluminiowej tak aby powstał prostokąt ja daję 6 kawałków, posypuję przyprawą z grilla, następnie układam na kaszankę trochę cebulki, papryki i przykrywam plasterkiem żółtego sera. Na ser układamy taką samą ilość kaszanki czyli 6 plasterków. Na koniec całą kanapkę zawijamy folią tak jak kanapkę. Kładziemy na grilla i czekamy aż kaszanka będzie dość miękka.
Porady
Między plasterki kaszanki powkładać jeszcze małe kawałeczki tak aby nie było, dziur, ja kroję kilka na ćwiartki, ser najlepiej wędzony.
Komentarze