Kaszanka w kapeluszach pieczarek

4.5 (168 ocen)

  • 15 min

Lubię podsmażaną z cebulką i dobrze doprawioną majerankiem i pieprzem kaszankę . Jedyne co mi nie odpowiada to jej nie dekoracyjny wygląd

  • 15 min

Składniki:

  • 3 cienkie kaszanki
    1 cebula
    6 bardzo dużych pieczarek
    olej z pestek winogron
    1 łyżka masła
    pieprz mielony
    sól
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kaszanka w kapeluszach pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczaki 1. Z kapeluszy pieczarek wykręcić ogonki .
  • Pieczarki pokrojone 2. Grzyby oczyścić wilgotną ściereczką ( nie myć ) . Ogonki drobno usiekać .
  • pokrojone pieczarki smażenie 3. Ogonki od pieczarek podsmażyć do lekkiego zrumienienia na kilku łyżkach oleju .
  • drobno pokrojona cebula 4. Pokroić drobno cebulę ,
  • smażenie cebuli 5. dołożyć do smażących się ogonków pieczarek i smażyć dalej aż cebula się dobrze zeszkli .
  • kaszanka 6. Kaszankę obrać z osłonek i pokroić .
  • kaszanka smażona 7. Smażyć na patelni razem z cebulką . Gdy się zrumieni doprawić do smaku solą , pieprzem i majerankiem .
  • pieczarki-kapelusze smażenie 8. Na drugiej patelni usmażyć na rumiano na oleju z łyżka masła kapelusze pieczarek .Posolić .
  • kapelusze pieczarek z kaszanką 9. Napełnić kapelusze kaszanką .
    Do foremki do zapiekania wlać tłuszcz ze smażenia kapeluszy pieczarek . Ułożyć napełnione kaszanką pieczarki . Podgrzewać w piekarniku nastawionym na 160 * C by były gorące ( ok. 10 minut .

Porady

Podawać z ziemniakami puree ( takim z masłem i śmietanką ) i surówką np. z kiszonych ogórków z porem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pieczarki Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować