Kaszanka w cieście

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 15 min

To szybka przekąska, którą można podawać i na gorąco, i na zimno.

  • 15 min

Składniki:

  • ● 50 dag kaszanki
    ● 1 szkl. mąki
    ● jajko
    ● 1/4 szkl. mleka
    ● szczypta soli
    ● szczypta cukru
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Przystawki

Kaszanka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaszanka w cieście 1. Z mąki, mleka, 1/4 szklanki
    wody i jajka robimy dość gęste
    ciasto naleśnikowe. Dodajemy
    sól i cukier. Mieszamy.
  • Kaszanka w cieście 2. Z kaszanki usuwamy osłonkę.
    Kroimy w plastry (ok.
    1,5-cm grubości). Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster
    obtaczamy w cieście.
    Smażymy na złoto.

Porady

Kaszankę można też smażyć w inny sposób: porcje ciasta wlewamy na rozgrzany olej, układamy na nich plastry kaszanki, polewamy porcjami ciasta i smażymy z obu stron.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować