• Kaszanka w cieście

    Autor: Andrzej Kiszka, Marklowa

  • To szybka przekąska, którą można podawać i na gorąco, i na zimno.

  • Składniki

    ● 50 dag kaszanki
    ● 1 szkl. mąki
    ● jajko
    ● 1/4 szkl. mleka
    ● szczypta soli
    ● szczypta cukru
    ● olej do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.
    Kaszanka w cieście - krok 1

    Z mąki, mleka, 1/4 szklanki wody i jajka robimy dość gęste ciasto naleśnikowe. Dodajemy sól i cukier. Mieszamy.

    2.
    Kaszanka w cieście - krok 2

    Z kaszanki usuwamy osłonkę. Kroimy w plastry (ok. 1,5-cm grubości). Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster obtaczamy w cieście. Smażymy na złoto.

  • Rady

    Kaszankę można też smażyć w inny sposób: porcje ciasta wlewamy na rozgrzany olej, układamy na nich plastry kaszanki, polewamy porcjami ciasta i smażymy z obu stron.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, kaszanka
  • 0 komentarzy

Autor: Andrzej Kiszka, Marklowa

RedakcjaPP 5900

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-29T22:33:40+02:00

243 odwiedziny

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PPWS_01-2011

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »