Kaszanka w boczku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Podaję ją z pokrojonymi w talarki zasmażanymi ziemniakami oraz surówką z kapusty lub pora.

  • 30 min

Składniki:

  • 80 dag cienkiej kaszanki
    20 plastrów wędzonego surowego boczku
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    smalec do smażenia

Kaszanka w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszankę wraz z osłonką kroimy na 20 grubych plastrów. Czosnek i cebule
    obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na smalcu. Doprawiamy
    i dusimy.
  • Kaszanka w boczku 2. Każdy kawałek kaszanki owijamy plastrem boczku i spinamy wykałaczką.
    Delikatnie obracając, smażymy na cebuli ok. 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy