Kaszanka pod żaglami.

0 (0 ocen)

Black pudding.

Składniki:

  • 1 duży ziemniak
    10 dag kaszanka
    2 plastry białej cebuli
    2 plastry szynki szwarcwaldzkiej
    sos czosnkowy
    olej do smażenia.

Kaszanka pod żaglami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos czosnkowy 1. Ziemniaki ugotować, przekroić wzdłuż, wydrążyć środek. Obsmażyć najlepiej we frytkownicy, ew. na patelni. Kaszankę pokroić w plastry i obsmażyć. Na drugiej patelni krótko przesmażyć plastry cebuli i szynki nabite na patyk. Środek ziemniaka napełnić sosem czosnkowym, na wierzch położyć obsmażoną kaszankę. Ustawić żagle.

    Przepis na sos czosnkowy:
    20 dag majonez
    10 dag śmietana kwaśna 18%
    1 główka czosnek
    0,5 cytryna sok
    2 dag curry powder
    0,5 pęczek koperku
    do smaku - sól, pieprz, cukier
    Majonez połączyć ze śmietaną. dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki. Wszystko zmiksować blenderem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy