Kaszaki z mięsem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis otrzymałam od mojej babci , która kaszaki zapiekała w piecu . Na pewno w smaku były lepsze ale z piekarnika też są smaczne. Rodzina obiadem była zachwycona.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jęczmiennej
    1 woreczek kaszy gryczanej
    1 woreczek ryżu
    1/2 szklanki kaszy manny
    70 dkg mięsa mielonego wieprzowego
    1 mała główka kapusty
    1 1/2 l rosołu
    1 jajko
    olej do smażenia kotletów
    vegeta, czubryca, czosnek niedźwiedzi, pieprz do mięsa mielonego podlaski

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszaki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać . Do niej dodać wszystkie kasze (surowe), jajko, mięso i przyprawy. Dokładnie wymieszać , porobić kotleciki i podsmażyć na patelni bez panierki. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym , zalać rosołem.

  • 2. Wstawić do piekarnika, piec w temp. 180 stopni aż mięso będzie upieczone ( około 30 min). Upieczone kaszaki wyłożyć na półmisek. Można podawać z różnymi sosami. Ja robię z pieczarek i do tego surówka z kapusty kiszonej lub słodkiej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kasza gryczana Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować