Kaszak

4.98 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten deser jest naprawdę prosty w przygotowaniu. Wygląda jak ciasto, a wcale nie trzeba go piec. Jest idealny na spotkanie przy kawie.

Składniki:

  • ● 3 szkl. mleka
    ● 1 szkl. kaszy manny
    ● 3 łyżki kakao
    ● 1 szkl. cukru
    ● 3/4 margaryny
    ● 36 herbatników
    ● gotowa dwukolorowa polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.98 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kaszak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kakao rozrabiamy w małej
    ilości mleka. Pozostałe
    mleko, cukier, kaszę mannę
    i margarynę zagotowujemy
    na małym ogniu, od czasu
    do czasu mieszając. Wlewamy
    kakao, jeszcze chwilę
    gotujemy, studzimy.
  • 2. Na blachę wykładamy
    połowę herbatników. Wylewamy
    masę. Przykrywamy
    pozostałymi herbatnikami.
    Dekorujemy polewą czekoladową
    i odstawiamy do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować