Kasza jaglana ze szpinakiem, papryką i kurczakiem

4.49 (160 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kasza jaglana, tak bardzo zapomniana. Z dodatkiem kurczaka, szpinaku, papryki, cebulki i czosnku.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza jaglana: 60 gramów
    - filet z kurczaka-pojedynczy: 1 sztuka
    - cebula (pokrojona w kosteczkę): 1 sztuka
    - szpinak mrożony: 80 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana ze szpinakiem, papryką i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wrzącej wodzie przez ok. 25 minut do miękkości.
    Szpinak rozmrażamy i odsączamy go z wody.
    Cebulkę pokrojoną w kosteczkę smażymy na 1-2 łyżkach oliwy na złoty kolor. Następnie dodajemy czosnek, paprykę i pokrojonego kurczaka w kostkę. Smażymy na niewielkim ogniu.
    Po koniec dodajemy rozmrożony szpinak. Przyprawiamy pieprzem, ziołami prowansalskimi i szczyptą soli.
  • 2. Kiedy kasza będzie już gotowa mieszamy całość i wykładamy na talerze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kurczak Papryka Szpinak Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować