Kasza jaglana zapiekana z jabłkiem i ananasem

4.5 (182 ocen)

Zdrowy, owocowy podwieczorek :)

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
    2 szklanki mleka
    1/2 ananasa
    5 jabłek
    1/3 szklanki wody
    cukier do smaku
    1 łyżeczka cynamonu +1 łyżka cukru
    1 jogurt naturalny (200 ml)
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana zapiekana z jabłkiem i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażone owoce 1. Kaszę jaglaną ugotować na mleku. Jabłka umyć, obrać i pokroić na kawałki, podobnie ananasa. Na patelnię wlać 1/3 szklanki wody, wrzucić owoce, posypać cukrem do smaku. Podgrzewać aż owoce trochę się rozsmażą.
  • Kasza jaglana z owocami 2. Formę do zapiekania nasmarować masłem. Na dnie rozłożyć trochę kaszy, a na to owoce, potem reszta kaszy i owoców.
  • Zapiekana kasza z owocami 3. Jogurt wymieszać z cynamonem i cukrem i wylać na zapiekankę. Zapiekać 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Jabłka Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować