Kasza jaglana z jabłkami

5 (1 ocen)

  • 30 min

Często robię ją dla moich dzieci na śniadanie

  • 30 min

Składniki:

  • 1 torebka kaszy jaglanej
    2 jabłka
    cukier waniliowy
    łyżka cukru
    pół łyżeczki cynamonu
    kilka łyżek jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy z odrobina soli do miękkości. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy oba cukry i podsmażamy. Gdy jabłka zmiękną dodajemy kaszę, cynamon i dusimy jeszcze około 5 minut. Wykładamy na talerzyki, polewamy jogurtem naturalnym i posypujemy cynamonem

Porady

Czasami dodaję do kaszy rodzynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować