Kasza jaglana z czerwona fasolą i pieczarkami

4.5 (164 ocen)

To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energii na cały poranek ;) Ja zabieram ją jako przekąskę do pracy, ale może być też dodatkiem do obiadu. Polecam :)

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej (1 woreczek)
    1 puszka czerwonej fasoli
    5-6 dużych pieczarek
    1 cebula
    Sól, pieprz
    Oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kasza jaglana z czerwona fasolą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, chwilę dusimy. Na koniec dodajemy kaszę i odsączoną z zalewy fasolę. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Pieczarki Fasola czerwona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować