Kasza jaglana na słodko - to ciekawy pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek. Ja, ze smakiem, zajadam się nią w pracy. To mój śniadaniowy numer jeden ;) Pyszna jaglanka na ciepło i na zimno.
Składniki:
1 woreczek kaszy jaglanej (100g)
2 banany
Sok z cytryny
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
2-3 łyżeczki miodu
Płatki migdałowe
Sól
Kasza jaglana z bananami i płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Banany obieramy i kroimy na drobne kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Jogurt łączymy z miodem. Ciepłą kaszę łączymy z bananami i jogurtem. Na talerzu posypujemy płatkami migdałowymi, i polewamy miodem.
Komentarze