Kasza jaglana z bananami i płatkami migdałowymi

5 (160 ocen)

Kasza jaglana na słodko - to ciekawy pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek. Ja, ze smakiem, zajadam się nią w pracy. To mój śniadaniowy numer jeden ;) Pyszna jaglanka na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jaglanej (100g)
    2 banany
    Sok z cytryny
    4-5 łyżek jogurtu naturalnego
    2-3 łyżeczki miodu
    Płatki migdałowe
    Sól
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana z bananami i płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Banany obieramy i kroimy na drobne kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Jogurt łączymy z miodem. Ciepłą kaszę łączymy z bananami i jogurtem. Na talerzu posypujemy płatkami migdałowymi, i polewamy miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kasza jaglana Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować