Kasza jaglana w zapiekance

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kasza bardzo zapomniana

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza jaglana -sucha: 1.5 szklanki
    - polędwiczki z kurczaka: 40 dekagramów
    - włoszczyzna mrożona: 30 dekagramów
    - ser żółty do posypania(parmezan ): 10 dekagramów
    - sól do smaku ok: 2 szczypty
    - pieprz do smaku: 2 szczypty
    - czosnek: 1 ząbek
    - pomidory suszone w oliwie: 3 łyżki
    - oliwa z zalewy po pomidorach: 3 łyżki
    - masło: 2 łyżki
    - papryka w proszku,: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana w zapiekance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
    2.Poledwiczki umyć, osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką.Odstawic na 15 minut.
    3.Na rozgrzanej patelni z oliwą, obsmażać pokrojone w małe kawałki, polędwiczki.
    Dodać rozmrożoną włoszczyznę,czosnek przetarty przez praskę, pokrojone pomidory, zalać szklanką wody.
    4.Wysmarować naczynie żaroodporne. Na spód naczynia wyłożyć, warstwę kaszy.
    5.Na kaszę wyłożyć podpieczone mięsko z warzywami(3/4 tego co mamy na patelni) następnie warstwę kaszy.
    6.Na wierzch kaszy wyłożyć resztę warzyw.
    7.Roztopic masło, polać, posypac tartym serm.
    8.Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować