Kasza gryczana z warzywami

4.95 (206 ocen)

  • 2 min

Szybkie i zdrowe danie.

  • 2 min

Składniki:

  • kasza gryczana 1 woreczek
    mrożone warzywa na patelnię z ziołami i papryką 1 opakowanie
    olej rzepakowy 4 łyżki
    natka zielonej pietruszki garść
Wystaw ocenę:

4.95 (206 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy w osolonym wrzątku kaszę gryczaną. Osączamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mieszankę mrożonych warzyw i smażymy 6 minut. W połowie smażenia przyprawiamy ziołami i papryką.
  • 3. Dodajemy kaszę do warzyw, dokładnie mieszamy.
  • 4. Przekładamy na talerz i posypujemy natka pietruszki. Bardzo smaczne, nie wymaga dużego nakładu pracy i szybkie - dla zapracowanych żon.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Kasza gryczana Warzywa Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować