Kasza gryczana z tuńczykiem i serami

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

będzie idealna na obiad a nie wymaga wielu przygotowań i składników

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje:
    1 szklanka kaszy gryczanej
    100 g sera topionego gouda
    250 g sera białego
    50 g sera żółtego
    puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki)
    sól ziołowa
    przyprawa do potraw Kucharek
    pieprz ziołowy
    tłuszcz do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z tuńczykiem i serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ser topiony i biały kroimy w kostkę, żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Do ugotowanej kaszy dodajemy tuńczyk, ser biały i topiony, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
  • 3. Przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, posypujemy serem żółtym.
  • 4. Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować