Kasza gryczana z surówką

4.47 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotować nauczyłam się na studiach. Nie miałam zbyt wiele czasu na przyrządzanie wyszukanych posiłków. To proste danie z pewnością docenią miłośnicy kaszy gryczanej

Składniki:

  • ● 18 dag kaszy gryczanej
    ● średnia cebula
    ● olej do smażenia
    Surówka:
    ● 3 marchewki
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 3 łyżki pestek słonecznika
    ● łyżka jogurtu
    ● łyżka majonezu
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.47 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną płuczemy,
    a następnie zalewamy wrzącą
    osoloną wodą ok. 2 cm powyżej
    poziomu kaszy. Gotujemy
    na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, dopóki kasza
    nie wchłonie całej wody
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy
    w niewielką kostkę. Na patelni
    rozgrzewamy olej i podsmażamy
    cebulę
  • 3. Marchewki obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Czosnek obieramy
    i drobno siekamy. Dodajemy
    pestki słonecznika,
    jogurt, majonez i solimy. Dokładnie
    mieszamy i odstawiamy
    do lodówki. Surówkę najlepiej
    przygotować godzinę
    przed podaniem.
  • 4. Porcje kaszy gryczanej wykładamy
    na talerze, posypujemy
    cebulą. Podajemy z surówką
    z marchewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować