Kasza gryczana z pomidorem, twarogiem i jajkiem

0 (0 ocen)

Lekkie i smaczne danie. Tak podana kasza gryczana z kubkiem zimnego kefiru wspaniale smakuje w upalne dni.

Składniki:

  • 200g kaszy gryczanej
    1 duża cebula
    200g twarogu
    2 pomidory
    2 jajka
    szczypiorek
    sól
    pieprz czarny
    masło do smażenia
    2 szklanki kefiru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z pomidorem, twarogiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ugotować jajka na twardo, pomidory pokroić na plasterki. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle na dużej patelni. Dodać do cebulki odsączoną kaszę i wszystko dokładnie wymieszać.
    Wyłożyć na talerze. Położyć plasterki pomidorów, pokrojone jajko, rozdrobniony twaróg. Oprószyć lekko solą, pieprzem i szczypiorkiem. Smacznego!

Porady

Podawać ze schłodzonym kefirem, jogurtem lub maślanką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Kefir Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować