Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jeśli podobnie jak ja lubicie kasze, koniecznie przygotujcie to danie. Kasza gryczana należy do moich ulubionych, chociaż musiało upłynąć sporo czasu, aby się przekonać do jej smaku. Wierzcie mi, że po 30. roku życia nagle zaczęła mi smakować rukola, czarne oliwki i kawa.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej, prażonej
    2 duże pieczarki
    1 ząbek czosnku
    1/2 małej cebuli
    3 duże garście świeżej rukoli
    3 szczypty suszonego tymianku
    1 szczypta czerwonej papryki w proszku
    2 łyżeczki obranych orzechów włoskich
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    oliwa
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie obsmażamy obraną cebulę i czosnek pokrojone w kostkę.
    Gdy cebula będzie miękka dodajemy umyte, osuszone i pokrojone w kostkę pieczarki, tymianek i czerwoną paprykę w proszku.
  • 2. Gdy z pieczarek odparuje woda dodajemy ocet balsamiczny, porwaną rukolę i wsypujemy kaszę gryczaną, mieszamy, doprawiamy do smaku, po kilku minutach gasimy płomień, podajemy zaraz po przygotowaniu posypane orzechami włoskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować