Kasza gryczana z pieczarkami

4.5 (176 ocen)

Szybka, łatwa, zdrowa i smaczna propozycja. Może być podana na ciepło, jak i na zimno, doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie w pracy.

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy gryczanej (100g)
    8-10 pieczarek
    1 cebula
    1-2 ząbki czosnku
    Olej
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kasza gryczana z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju i zeszklić na nim cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula będzie rumiana, dodać pieczarki, podsmażyć. Na koniec dodać kaszę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i chwilę smażyć. Kaszę przełożyć na talerzyki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować