Kasza gryczana z marynowaną fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Zdrowy ,smaczny dodatek o lekko maślanym smaku który sprawdzi do pieczonych mięs lub sosów.Danie samo w sobie sprawdzi się także dla wegetarian używając masła roślinnego.

Składniki:

  • (Na 2-4 porcję)
    2 saszetki kaszy gryczanej (200g.)
    1 słoik litrowy marynowanej fasolki szparagowej ( w wodzie z solą i cukrem)
    sól ,pieprz
    2 łyżki masła
    4 łyżki bułki tartej

Kasza gryczana z marynowaną fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli,wyjąć z woreczków ,poczekać aż wyschnie.
  • 2. Fasolkę szparagową odcedzić z zalewy.
  • kasza z fasolką 3. Na patelni rozgrzać masło dodać fasolkę oraz bułkę tartą,wymieszać.
    Po chwili dodać kaszę gryczaną i przyprawy ,smażyć na wolnym ogniu ok.5 min co chwila mieszając.(W razie potrzeby dodać masła)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy