Zdrowy ,smaczny dodatek o lekko maślanym smaku który sprawdzi do pieczonych mięs lub sosów.Danie samo w sobie sprawdzi się także dla wegetarian używając masła roślinnego.
Składniki:
(Na 2-4 porcję)
2 saszetki kaszy gryczanej (200g.)
1 słoik litrowy marynowanej fasolki szparagowej ( w wodzie z solą i cukrem)
sól ,pieprz
2 łyżki masła
4 łyżki bułki tartej
Kasza gryczana z marynowaną fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli,wyjąć z woreczków ,poczekać aż wyschnie.
2.Fasolkę szparagową odcedzić z zalewy.
3.Na patelni rozgrzać masło dodać fasolkę oraz bułkę tartą,wymieszać.
Po chwili dodać kaszę gryczaną i przyprawy ,smażyć na wolnym ogniu ok.5 min co chwila mieszając.(W razie potrzeby dodać masła)
Komentarze