Kasza gryczana z jogurtem

4.5 (166 ocen)

  • 30 min

Proste, zdrowe i smaczne. Kiedyś za tym deserem nie przepadałam, wolałam ryż na mleku, teraz bardzo go lubię.

  • 30 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI: (4 porcje ; czas przygotowania 30 minut)

    1/2 szkl. kaszy gryczanej
    1 szkl. wrzątku
    1 łyżeczka oleju
    1/4 łyżeczki soli
    4 łyżki cukru trzcinowego lub mniej
    400 ml jogurtu (grecki)




Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza gryczana z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka, najlepiej o grubym dnie wlać wrzątek, olej, wsypać sól i kaszę. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować do momentu wyparowania wody. Przykryć i jeszcze kilka minut odczekać.
    Uparowaną i miękką kaszę ponakładać do pucharków, na wierzch wyłożyć kilka łyżeczek jogurtu i posypać cukrem trzcinowym.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować