Kasutera

4.47 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis na miodowe ciasto pochodzi z Japonii.

Składniki:

  • 5 jajek
    15 dag cukru
    8 dag mąki
    8 dag płynnego miodu
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    ok. 3 łyżek cukru pudru do oprószenia
    masło i mąka do formy
Wystaw ocenę:

4.47 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasutera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem. Stopniowo wlewamy miód. Miksujemy, aż masa stanie się biała i puszysta. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do masy jajecznej i ponownie mieszamy.
  • 2. Keksówkę o wymiarach 21x12 cm smarujemy masłem i oprószamy mąką.
    Wlewamy ciasto. Pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 ˚C. Wyjmujemy i studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować