Indycze kąski otulone w buraczkach i prażonych orzechach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- piersi z indyka pokroić w kostkę dodać sól pieprz musztardę i pół łyżki miodu odstawić w zimne miejsce na 2 godziny
2.buraczki buraczki wyczyścić ułożyć na folię posolić dać pieprz na każdy wlać łyżkę oleju zawinąć w folię upiec w piekarniku pokroić w kostkę
3.- cukinię pokroić w plastry na patelnię grillową dać dwie łyżki oleju obsmażyć cukinię posolić przełożyć na talerzyk
- w suchej patelni uprażyć 25 g orzechów i kilka do dekoracji połówek do uprażonych orzechów dodać 2 łyżki miodu chwilkę podsmażyć dodać sok z cytryny wyciągnąć połówki orzechów dodać pokrojone buraczki i cukinię wymieszać dodać imbir
4.resztę orzechów i płatki kukurydziane przemielić przez maszynkę do mięsa powstałą panierką panierować zamarynowane mięso smażyć na oleju przed podaniem wymieszać z buraczkami
Komentarze