Kartofle księżnej - czyli zapiekane puree

4.5 (190 ocen)

  • 15 min

leciutkie jak piórko ziemniaczki

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
    2 żółtka
    4 łyżki śmietany
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kartofle księżnej - czyli zapiekane puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kartofle księżnej - czyli zapiekane puree 1. Ziemniaki włożyć do misy robota (można rozdzielić na dwa razy) dodać wszystkie składniki i wszystko dobrze wymieszać na wysokich obrotach, Przełożyć do tuby cukierniczej z dużą tylką i wyciskać spore dekoracyjne kopczyki na papier do pieczenia.
  • Kartofle księżnej - czyli zapiekane puree 2. Piec w temp 200 st ok 20 min.. na koniec można podpiec górę przestawiając piekarnik na górną spiralę.


    Ja podałam ziemniaczki z pieczonymi skrzydełkami na ostro i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować