Kartoflanka z czosnkową nutą

5 (172 ocen)

Prosta zupa, a jaka smaczna!

Składniki:

  • 3 szklanki rosołu lub wywaru mięsnego
    200 g włoszczyzny mrożonej (słupki lub paski)
    3 ziemniaki (350 g)
    2 ząbki czosnku
    1/2 szklanki śmietanki 12%
    1 czubata łyżeczka majeranku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kartoflanka

Kartoflanka z czosnkową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół lub wywar zagotowujemy, wkładamy włoszczyznę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kiedy wywar z włoszczyzną ponownie zawrze, dokładamy ziemniaki. Gotujemy pod przykryciem 15 minut.
  • 2. Czosnek kroimy na plasterki, wkładamy do zupy, dodajemy majeranek i dolewamy wody, aby uzyskać pożądaną gęstość (ok. 1 szklankę). Zagotowujemy, dodajemy śmietankę i przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować