Kartoflanka mojej Mamy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zupa jest prosta, ale bardzo smaczna

  • 10 min

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
    1 spora cebula
    20 dag surowego chudego boczku
    sól, pieprz

Kartoflanka mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieram, kroję w kostkę i zalewam 1,5 litra osolonej wody. Gotuję do miękkości.
  • 2. Cebulę i boczek kroję w drobną kostkę.Boczek kładę na patelnię i wysmażam na miękkie skwareczki.W połowie smażenia dodaję cebulkę i dosmażam razem.
  • 3. Boczek z cebulką wkładam do ziemniaków, chwilę gotuję.Doprawiam pieprzem i solą i gotowe...SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy