Kartoflanka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często gotuję dla siebie i rodziców. Moje dania najbardziej smakują tacie.

Składniki:

  • ● 1,5 kg ziemniaków
    ● 2 litry bulionu (np. warzywnego)
    ● 3 marchewki
    ● seler
    ● cebula
    ● 20 dag wędzonego boczku
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kartoflanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy, myjemy
    i kroimy w kostkę.
  • 2. W garnku na oliwie szklimy
    cebulę. Dodajemy marchewkę,
    selera i połowę ziemniaków.
    Zalewamy bulionem.
    Gotujemy 20 min.
  • 3. Resztę ziemniaków gotujemy,
    odcedzamy, zalewamy
    2 szklankami bulionu i miksujemy.
    Wlewamy do zupy.
  • 4. Boczek kroimy, wysmażamy
    na chrupko na patelni.
  • 5. Zupę przyprawiamy, dodajemy
    boczek i natkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować