Kartacze z mięsem

4.96 (187 ocen)

Bardzo smaczne :)

Składniki:

  • 10 ugotowanych ziemniaków
    2.5 kg surowych ziemniaków
    Farsz:
    1 kg łopatki wieprzowej lub innego mięsa
    majeranek, pieprz, sól, cebula
    Dodatki:
    boczek wędzony lub kiełbasa
    cebula
Wystaw ocenę:

4.96 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kartacze z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce i odcisnąć, następnie połączyć z ugotowanymi ziemniakami przecisniętymi przez praskę. Dodać krochmal pozostały po odciśnięciu surowych ziemniaków. Posolić i wyrobić ciasto. Mięso przekręcić przez maszynkę dodać podsmażoną cebulkę, doprawić do smaku przyprawami. Wyrobić farsz. Formować kartacze nadziewając mięsem. Gotować w lekko osolonej wodzie około 20- 25 minut. Podawać ze skwareczkami i podsmażoną cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować