Karpatkowiec

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo owocowe, szybkie ciasto.

  • 40 min

Składniki:

  • - gotowy okrągły biszkopt (przekrojony na trzy części)
    - 50 ml syropu pomarańczowego
    - 5 kropel aromatu cytrynowego
    - dżem morelowo-jabłkowy z wanilią (firmy STOVIT)
    - gotowy krem do karpatki
    - 500 ml mleka
    - krem cytrynowy
    - puszka mandarynek w syropie

Karpatkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Układam pierwszą (dolną) warstwę biszkoptu na dużym talerzu. Smaruję dżemem i przykrywam kolejną warstwą biszkoptu. Mieszam syrop pomarańczowy z aromatem cytrynowym i smaruję biszkopt pędzelkiem. Krem karpatkowy miksuję z mlekiem 3 minuty po czym wykładam na biszkopt i przykrywam kolejną warstwą. Miksuję krem cytrynowy i dodaję do niego rozdrobnione mandarynki. Wykładam go na wierzch i boki ciasta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy